KADIN ÖYKÜLERİ...
MAHREME MÜDAHALE DE OLDU SONUNDA (!)
/**/
Yazar: NESLİHAN MANGITAY | Tarih: 01/06/2012 | Saat: 10:58
“Kürtaj cinayettir” dedi Başbakan Erdoğan.Uluslararası Nüfus ve kalkınma konferansında, ardından da partisinin kadın kollarının genel kurulunda yapmış olduğu konuşmasında söyledi. *** Kadının doğurganlığı eksik kalmıştı karışılmayan. Hah şimdi tam oldu işte(!). Çocuk sahibi olmak bireyin kendi tercihidir. İslam dini de kadınların doğurganlıkları ile ilgili söz sahibi olmalarını desteklemektedir. Bu tamamen halkın özel yaşamına müdahale değil midir? Mahreme müdahale değil midir? Kadın bedenine müdahale değil midir? *** İstenmeyen gebeliği sonlandırmak bireyin kendi tercihidir. Bir kadının doğurganlığı konusunda karar vermesi ise temel insan haklarından birisidir.Tıbben de uygun görülür ise, TCK da 10 haftaya kadar olan gebeliklerin sonlandırılmasına izin verilmektedir. ***
Kürtaj, kimi zaman hekim tarafından anne ve baba bilgilendirilerek acil müdahale gerektiren (yaşamsal tehlike içerikli) bir durum olabiliyor. Bebeği ve anneyi yaşatmak için zaman kaybetmeden operasyonun gerçekleşmesi gerekiyor. Şimdi burada hekimlerimiz katil mi oluyor? ***
“Kürtaj cinayettir” . Bu söz üzere,toplumcinayet işleyen, kadındoğum uzmanlarını ise katil durumunda olmuş olmuyorlar mı? Yoksa ben mi yanlış anlıyorum ? Böyle bir durumun açıklaması nasıl olabilir ki ? *** Bile Bile Lades (!) Şimdi diyelim ki annenin ve/veya bebeğin yaşamsal tehlikesi var ve acil tıbbi müdahale gerekiyor. Yoksa anne ve/veya bebeği kaybedeceğiz. Anlayacağınız kürtaj şart. Kürtaj ile ya anne/bebek ya da her ikisi de kurtulacak. Kürtaj gerçekleşmesin mi yani? Peki, kürtaj gerçekleşmedi ve anne ve/veya bebeği kaybettik. Şimdi ne oldu? Cinayet olmadı mı? Bence bile bile lades oldu(!). Kürtaj cinayettir bu nedenle nefes almalarına karşıyım (!) .
*** Sağlıksız Çocukların Vebali ? Doğum (normal veya sezeryan) ve kürtaj kararı hafife alınacak bir karar değildir. İnsan hayatını etkileyen bir karardır. Kadının içinde bulunduğu sağlık problemleri ve /veya ağır şartlar nedeni ile çocuk doğurmak istemeyebilir. Sağlıksız ve/veya sakat bir çocuk dünyaya getirerek bunun vebalini üstlenmek ne kadar doğrudur? *** Durumu analiz etmeye çalışıyorum. Amaç nedir? Kadınları kızdırmak? Gündem değiştirmek? Yine dilimi sürçtü de böyle konuştu anlamadım ki ?? “Kürtaj Cinayettir” diyerek kadınları gelen tepkilere cevap vermek yerine , kadın erkek demeden , toplumu istenmeyen gebeliklere karşı eğitmek, bilinçlendirmek daha doğru olmaz mıydı?
|
|
|
Aşağıdaki formu doldurarak yorumunuzu ekleyebilirsiniz * Doldurulması zorunlu alanlar
|
|
|
|
|
|
|
Aşağıdaki formu doldurarak bu yazıyı önerebilirsiniz. * Doldurulması zorunlu alanlar
|
|
|
|
|